Ziraat Fakültesi
Bitki Koruma Bölümü

Bitki Koruma Bölümü Mezun Buluşması

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunlarından AgriSinerji Firması kurucu ortaklarından Uzman Vahit YILDIZ 21.03.2022 tarihinde Mezun buluşmaları kapsamında seminer salonunda öğrencilerimizle bir araya gelmiştir.

Uzman Vahit YILDIZ, 2007 yılında Bitki Koruma Bölümünde lisans, 2012 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından 1 yıl Konserve Mikrobiyal İyi Tarım Uygulamaları İç Denetçiliği, 2 yıl Akdem Gübre Satış ve Teknik Sorumlusu olarak çalışmıştır. Syngenta AR-GE ‘de Bitki Koruma Deneme Uzmanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra, 2021 yılında bir ortağı ile birlikte AgriSinerji firmasını kurmuştur.

Seminerde Yüksek Ziraat Mühendisi Vahit YILDIZ tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması” yönetmeliği ile (i) AR-GE, performans değerlendirme ve demostrasyon denemeleri, (ii) fungisit ve nematisitlerle ilgili ruhsata esas, etiket ve formulasyon genişletme denemeleri, (iii) bitki koruma ürünlerinin ruhsatlandırma prosedürlerinin takibi, (iv) tohum, çeşit ve gübreler konularında karşılaştırmalı etki denemeleri ve tarla günü aktiviteleri hakkında öğrencilerimize deneyimlerini aktarmıştır.

Toplam 3 saat süren programa 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılmış, sunuyu takiben soru cevaplar alınmıştır. Yüksek Ziraat Mühendisi Vahit YILDIZ kariyeri boyunca yaşadığı deneyimleri öğrencilerimiz ile paylaşmıştır.

Eski öğrencimize ve mezun olacak tüm öğrencilerimize mesleklerinde başarılar dileriz.